
Tenisçi Dirseği Fizik Tedavi Nasıl Olunur
Kişilerin kollarında zorlanmalar yaşanması durumunda kas ve kemiğin bileşkesinde oluşan yırtılmalara tenisçi dirseği denmektedir. Tenis oynayanlar ve ev hanımları sıklıkla bu durumlar karşılaşmaktadır. Tenisçi dirseğinin en belirgin özelliği ise dirseğin dış tarafında oluşan şiddetli ağırlardır. Özellikle çaydanlık ya da sürahi gibi ürünleri taşırken dirseğinde ağrı hissetmektedirler. Tenisçi dirseği söz konusu olunca pek çok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Ancak fizik tedavi sıklıkla yapılan tenisçi dirseği tedavi yöntemidir.
Tenis oynayanlarında sıklıkla karşılaştığı bu durum masa başı çalışanlarında karşılaştığı bir durumdur. Radyofrekans yöntemiyle fizik tedavisi uygulanan tenisçi dirseği hastalarında iyileşme görülebilmektedir. Dirsek kısmının kenarına gönderilen dalgalar ağrının bulunduğu bölgedeki iyileşme hızını arttırır. Radyofrekansların yanı sıra fizik tedavinizi yapan kişiler tarafından önerilen egzersizlerde iyileşme hızını arttırmaktadır. Fizik tedavi gören tenis oyuncuları bu dönemde bir süre ara vermelilerdir. Her türlü tenis malzemesi ve tenis çantası modellerine tenis market’den ulaşabilirsiniz.
Evde Tenisçi Dirseği Egzersizleri
Tenisçi dirseğinin tedavisini hızlandıran bir diğer yöntem ise evde yapılan tenisçi dirseği egzersizleridir. Rutin aralıklarla yapılan bu egzersizler dirsekte oluşan ağrıları hafifleterek kişiyi rahatlatmaktadır. Peki evde tenisçi dirseği için yapılan egzersizler nelerdir ve nasıl yapılır? Evde yapılan egzersizler oldukça kolaydır.
- Pronasyon ve Spinasyon; 90 Derecede dirseğinizi açın aynı anda bir konserve kutusunu elinizde tutarak bileğinizi yavaşça aşağıya ve yukarıya doğru hareket ettiriniz.
- Ön Kol Hareketi; 90 Derecede bükülü biçimde yanda duran kolla birlikte avuç içini yukarıya ve aşağıya doğru çeviriniz. Bunu rutin aralıklarla 3 set halinde tekrar ediniz.
- Bilek Hareketi; Omuz, dirsek ve el bileğini aynı hizada tutunuz. El bilekten yukarıda olacak şekilde duvara bastırınız. Bu egzersizide 3 set halinde tekrar ediniz.
- Bilek Kuvvetlendirme Hareketi; Avuç içiniz aşağı yönde bakarken aynı zamanda konserve kutusunu tutunuz. Tuttuğunuz konserve kutusunu yavaş bir şekilde yukarıya doğru kaldırınız. Bu hareketi 10 defa 3 set halinde tekrar ediniz.
- Dirsek Hareketi: Avuç kısmınızı omuzunuza değdirecek şekilde dirseğinizi hareket ediniz. Ardından eski pozisyona dönüştürünüz. Bunu 10 kez tekrar şeklinde 3 set halinde tekrar ediniz.